Thursday, September 2, 2010

~cuti raya tambah lagi seminggu~


assalamualaikum & salam sejahtera

berkenaan cuti hari raya
opis tutup selama seminggu
cuti wajib 9-19 hb september
dan dengan ini
aku menambahkan lagi cuti pada hari isnin, selasa, & rabu depan
ini bermakna cuti menjadi 2 minggu

dengan itu kemungkinan aku akan balik kampung esok
petang esok ade gotong royong masak2x tuk jamuan buka pose kt opis
so aku plan tengahari nak escape terus bertolak ke kemaman

masalahnya barang2x sume tak packing lagi
pagi esok maen sumbat2x jer lar apa yang patut

tadi da topup kad touch & go RM50
so tak perlu nak beratur kat tol kalo ramai orang

kalau mood driving cam malas
mybe balik sabtu pagi
so tengok je lar camne esok

pagi tadi pergi maybank
tukar note tuk duet raya
what i can say service that branch so slow
kureng pahala pose sebab marah2x


tapi kan
nak balik ni riso jugak
nak tinggalkan die sesorang kat umah
2 minggu tu
cmne ngn makan minum die
tau x per?
ni dia

tak nampak ke?
jap2x nak zoom in

7 comments:

syaftome said...

ewah-ewah...best gler cuti 2 minggu...
aku dapat 3 hari jer...tue pun blom hantar borang cuti lagi...
entah dapat ker tidak...
kang ade kena suruh g kerja nnti...
utk smbut hari malaysia...

p.s: kalau keje pun, bleh buat claim 2 kali ganda...hehe...

MR Bang Miji said...

@syaf: mesti lar dapat.bersyukjur lar tu 3 ari, de yg kene keje time raye pom ade..
p/s: bnyk woo.bkn triple ker?

NAMYZ YUSMA said...

salam awk...
jupe gok lam dunia blogger :p
nk link blog awk leh ek..
slmt ari raye :)

syaftome said...

clap...aku pun rasa dpt triple...

petang td...bos aku dh bg permission utk aku...
permission utk aku bekerja time raya...
rugi time raya aku dan ianya diisi dengan kerja utk hari malaysia...
so, terpaksalah kerja...hopefully dpt kerja on D-day...dpt triple...

p.s: dh lah kena kerja time raya...x dpt bonus RM 500 plak tue...cdih...T___T

Syeeda Sobbihi said...

haha. bawak la encik ikan skali balik kampung..beraya dengan sanak saudara..hehe :p

MR Bang Miji said...

@namyz:wasalam sape nih. pic kecik sngt. x nmpk muke.huhu..amik jer link.tq sudi singgah my blog
@syaftome: bgs2x..dpt bnyk duet..
aik nape x dpt 500 plak??bkn sume gomen dpt ke?
@syeeda: hehe..ikan bole ke idup dlm aircond.kan jd arwah..haha

syaftome said...

tue yg aku sedih sangat tue...
coz x dpt...
sptutnya memang sumer...
tp since aku cuma kerja for 6 months...so xdptlah...
kalau dh setahun...baru dapat...
so, maybe next year baru aku dapatlah...
itu pun kalau aku masih kerja ngan gomen

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers