Sunday, February 6, 2011

~setahun dapat 6K~

Assalamualaikum wbt...


ni bukan nya biznes online or anything related to skim cepat kaye
ni adalah cara penyimpanan duet gaji 


seperti semua sedia maklum tahun 2010 tahun untuk pak usin belajar saving duiet
maklum lar pak usin dari kalangan kaum adam
so kene lar simpan duet banyak2x kat dalam akaun
untuk ape???


untuk kawen lar pakcik2x makcik2x oiii
memandangkan gaji pak usin murah
pak usin hanya mampu simpan sebulan RM500
1 tahun= 12 bulan=12xRM500
oleh itu terhasil lar RM6K dalam setahun
senang kan
bukan magik tapi realiti


satu bende penting bila kita nak menyimpan 
jangan simpan duiet dalam akaun yg kita aktif contohnya pak usin aktif bank cimb dan mybank
selain itu simpan dalam akaun bank yang susah cari mesin ATM
mulenye plan nak simpan dalam bank ASB
malangnya buku entah mane letak tak jumper
so solution nya simpan dalam bank ISLAM
bijak kan pak usin ..hehe


kepada mereka yang sama jenis ngn pak usin nih
sama2x lar kita praktis kan amalan ni yerk
bak kata dlm cite full house "aja aja fighting!!"
sekian adiosss



3 comments:

Capik said...

Aku nk simpan gakk laa..utk masa depan..hehee....special utk bakal isteri..ekekke

Piah Becok said...

taknak simpan kat investment-linked punya insurans ke? 4 in 1 punya plan dari prudential bsn takaful. ada coverage medical kad and investment kat dana syariah.

syaftome said...

aritue ada finance manager cakap...
satu bank yg interest nya besar...
tp xingat mane satu...
bank islam ke bank rakyat...
25% kalau x silap aku...

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers