Thursday, October 29, 2009

~ i need rest~

umm..arini 29 oktober..x sabo nak tunggu end of the month. sebab ape??faham2x jer lar kan..hehe
umm..sekarang di company baru rase better sket lar dari yang lame tuh. work more challenging walaupun x berape nak stress sangat ..hehe..

name company baru ni RL Dynamic Engineering. lebey kurang 3-4 minggu kot berada di company baru. sepanjang kat sini banyak kot keje yang diberi. paling yang tak dapat terima adalah dulu beriye da decide dalam hati xmo sentuh programming lepas abes PSM. tut tut keje still lagi kene wat programming. dalar visual basic. xpernah ku belajar language ni kot. da lar bos aku selambe jer perli aku. "language yg awak tau C ngn C++ jer" amboi senang nye die cakap.

di sebabkan company buat system pkai VB so nak x nak aku kene lar belajar pasal VB. bos cakap nnti nk anta training. nasib baek lar jgk. huhu..malas lar nak cite pasal system2x yang aku kene modified nih. yang penting die pkai VB.

pastu 2-3 ari lepas plak dapat arahan baru. ade projek ngn PSN(pusat sains negara) berkaitan projek simulator.tau ke tidak pebende? simulator ni satu program dimane kite dapat merasa keadaan sebenar sesuatu keadaan. contohnye pilot simulator. xperlu lar nak start enjin flight betol2x kalu baru nak belajar. so kalu nak belajar gune lar simulator. tp bukan simulator tu yang kene buat. kapal angkasa simulator. aku x faham sngt. baru jer die bagi paper suh study td. huhu.masalahnye disini adalah system tu pkai language PASCAL pulak.
adoyai..VB pom belom expert lg. tp xper lar. belajar pelan2x..huhu

umm..esok ari jumaat. aku mintak cuti sebab nak balik kampung. hehe..nasib baek bos ni baek ati. aku cakap nak cuti esok. die jwb " ok" jer..bukan ape..duk umah bole rehatkan diri dan minda.lagi satu nk spend my salary wif my family.hehe

so kemamang.!!!tunggu kepulangan aku esok ..haha..tiket da beli. esok pagi kol 9.30. naek kt putrajaya. senang sket x perlu pg puduraye..sesak napas pg sane..hohoooohoho
..

1 comment:

yariennisha said...

Nak kopok lekor!
Hehe.. :D

Btw, happy holiday~ :)

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers