Tuesday, October 19, 2010

~perempuan vs cermin~


assalamualaikum dan good morning

peristiwa di hari ini:
sampai je MBPJ dimaklumkan meeting postpone ke 1 nov
pastu td sampai opis perjumpaan dengan consultant arini pon postpone 28 okt
tak nak kata happy marah atau sedih

tajuk entry tu pasal pengalaman pagi tadi
kat dalam kete dalam perjalan pegi MBPJ
jalan tengah jem, so kenderaaan bergerak perlahan


pandangan aku di ganggu oleh gerak geri pemandu wanita di kereta depan
asyik duk belek cermin
mule2x die goyang2x kan rambut die sambil tengok cermin
pastu die tarik secekak rambut bahagian tengah buat cam aksi nak ikat
tapi tak ikat pun
pastu die urai2x rambut sambil tengok cermin
da puas belek rambut

die belek mate die pulak
pastu cabut spek gosok2x bahagian mate
da siap mate belek telinga pulak
dalam ati aku
" adoyai die ni antu cermin betul"

tapi yang bagusnya die ni xde lar x gerak langsung
terernye die ni smbil2x die duk belek membelek tu
kalo kete depan gerak die still gerak
kelebihan die sebab gear automatik lar kan
tertunggu2x gak nak hon kalo die x gerak..hehe

aku rase kaum lelaki ni
tengok cermin berapa kali jer
tu pun kalo nak cilok
kalo tak memang x tengok lar cermin tuh
tak tau lar kot2x ade laki yang ngadap cermin cam pompuan td kot.huhu

15 comments:

Mario said...

hehe...sempat ko skodeng dia eh...ekeke

Khadijah Nas said...

amboihh, dok perati org depan sampai macam tu skali... eh tak jugak, my brother kalo b4 dia pergi sekolah, jenuh membelek diri depan cermin, habis terteleng teleng kepala nak tgk bahagian blakang.. tu blom bab belek rambut.. kalah pompan. kehkehkeh

MR Bang Miji said...

@mario: bukan skodeng.nampak terang tanpa bersuluh.hehe
@khadijah: lor..da depan mate ci akak.hehe..ala..kat umah xper.kat dlm kete xpyh lar.hehe

noor afzan said...

mmg betulpun. pompaun obses dengan cemin lebih sikit.
tapi takde la macam awek tuh.

maCy said...

t dipisahkan. hik3

missgee said...

Tak suma pompuan mcm tue..
Mcm tue memang gaya pompuan :P
hehehe

Capik said...

Tidak semua wanita suka melihat cermin tetapi kebanyakan dari mereka kerap melihat cermin kerana ingin menjaga penampilan..he3...salah satu keistimewaan wanita ..hehehe

suamihanyisterizuki said...

ahahha, siap tungguu nak hon tuh...

yott said...

hehe...mcm biasa dgr jer tp di mana yer

Mat Ganu said...

salam bro..thank's visit me..ade jer button follow kt bwh skaly...hehehe

MR Bang Miji said...

@noor: tp xper..cantik permandangan.hehe
@macy: hik hik gak
@misgee: ye larh..most of perempuan lar camtu kan.hehe

MR Bang Miji said...

@capik: tular..most of them suke tngk cermin.. bila cantik permandangan pom menarik.hehe
@yott: dimane itu?
@mat: owh ade erk..nnt follow r..hehe

rossoneri said...

ada je laki tgk cermin kat kete orang, sampai xsedar dlm kete tu ada orang...wat malu je...

cikgu isza said...

kalau kat sekolah kan.. pantang lalu depan cermin.. mesti saya tgok..
:D

yariennisha. said...

haha. cermin tu adalah invention yang ajaib. :P

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers