Thursday, December 16, 2010

~makcik dan perempuan yang kena~

Assalamualaikum dan selamat pagi
jam menunjukkan pukul 9.51 pagi
sempat buat entry nih

situasi:
** sedang aku fokus memandu kereta sambil asyik mendengar lagu2x di dicorong radio
tiba2x satu kereta masuk dari simpang dan berada di depan
kereta yang dipandu nye sungguh perlahan
umpama bersiar2x di taman bunga
lantas mulut berkata

1)" adoi makcik, nak bersiar2x naek beskal lar"
2) adoyai.pompuan..bawak lar laju sket

tanpa berfikir panjang itulah perkataan terpacul dari mulut
tanpa mengetahu siapakah gerangan pemandu tersebut
adakah betul ia perempuan atau pun makcik


tapi aku terfikir gak
apakah perkataan yang same dikeluarkan oleh mereka yang bergelar perempuan atau makcik
sekiranya melalui situasi tersebut?
meluak2x isi hati nak tau apa perkataan yang mereka katakan

5 comments:

a n a s t a s y e a said...

dari pengalaman anastasyea.. tak semua yg slow tu perempuan ataupun makcik ..
ada jugak lelaki yg bawa slow.. =)

meowwmania said...

yup setuju dgn anastasyea, especially pokcik2 uncle2 dan atuk2 huhuu

MR Bang Miji said...

@ana: owh ye ker..thnx for info
@meow: atok2x mmg lar slow.hehe

mzhany said...

hehehe,
hany takmoo komen2 sgt sbb hany pun masih P lagik ;)

tapi idokler smpai bwk kete serupe bersiar2 di pantai batu burok tuh kan, tgk keaddan laaa....

betol la, ada lelaki bwk kete slow...mmbe hany bwk kt highway JB-KL 80 je...ape cer....ahahah sakit hati gak laa...tapi dah naek ngn dia kan, nak buek camno...tido je la sepjg perjalanan...;)

Zura said...

ada certain lelaki dan ppuan drive slow...tp mmg ayat yg kuar.."ala nak bersiar2 pun g lah tmpat lain"...xdelah mention ppuan ke lelaki sbb xnmpak kan sapa..tp klau ppuan yg drive lain plak ayatnye.."dh agak dah ppuan"..tp klau org tua.."laaa..orang tua..xpe d maafkan"..hehe..

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers