Wednesday, February 17, 2010

~sedih pilu dan sebak...~

masih tak terlambat aku nak ucapkan selamat tahun baru cina kat sume yang berbangsa cina.

"gong xi fa cai"

sabtu lepas balik kemaman dan yang paling best pergi ke air terjun kat kuantan bersama keluarga. lame rasenya x pegi air terjun bersama2 sejak sume da besar panjang. tetapi kat sana ade peristiwa ngeri iaitu aku ayah dan 2 orang adik aku hampir lemas. malas nak cite aku masih lagi trauma.huhu.

3 hari spend mase kat umah rase sekejap giler. tapi sempat gak melawat nenek yg tngh sakit. mase kt umah asyik terfikir kat ikan belaan aku jer. siap call housemate aku nak remind jangan lupa bagi makan.

then semalam pukul 3 petang sampai ke umah sewa terus menuju ke aquarium. sebak tengok seekor terapung. pastu mase nak bersihkan aquarium tersebut ada lagi 2 ekor yang dah tak bernyawa. sedih pilu dan sebak menusuk jiwaku. 3 ekor telah pergi meninggalkan aku. sob seb sob seb..so tinggal lagi baki 8 ekor.

maafkan aku duhai ikan yang telah mati. bukan niatku untuk membunuh mu. aku telah cuba yang terbaik. namun Yang Maha Esa lebih menyayangimu. sayornara.

3 comments:

yariennisha said...

Apekah yg berlaku?
Huhu..
Housemate lupe bg makan ke?
T_T

rehan syazwani said...

sdeh..aku paam prasaan ko..aku punye rita ngan aidil p0n 2-2 dh mati..isk2...sm0ge mreka bhagie dsane... ;)

MR Bang Miji said...

terlebih bgagi makan..huhu
sedey nih...

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers