Wednesday, August 11, 2010

~menu plan sempena bulan pose~

masih semangat berkobar kobar
harap2x berkekalan lar
jangan separuh jalan da give up

idea ni timbul lepas tengok status 2orang kawan di facebook
sorang tu berazam nak turunkan 5 kg
dan lagi sorang nak turunkan 15kg <- buke makan kurma ngn air suam jer

then aku pun nak wat plan sendiri
yaitu nak tinggalkan nasi tuk sebulan nih
abes tu ????
jangan kuatir wahai perut ku
akan digantikan dengan masakan sup ayam

so dengan hajat selepas ni bersahur & berbuka dengan sup ayam
jangan kuatir lagi
sup akan ditemani dengan kuew toew ataupun roti

tapi still tertanya2x
mampukah aku melupakan nasi untuk sebulan
adakah aku masih lagi bole hidup
insyaAllah dengan keazaman yang kuat akan ku gagahi

bukan semata2x tunk kuruskan badan
tapi tuk amalkan gaya hidup sihat
semestinya akan diganti dengan buah2x an seandainya lapar di waktu malam
doakan agar plan ini berjalan dengan lancar.amin

5 comments:

UglyPooh said...

nasi tu mknn sihat la...
tkperlu la sampai nk lupakan sebulan tp boleh kurangkan.
huhu..apapun selamat berpuasa. yg penting tingkatkan ibadah..hehe

Kak Mah said...

kuey teow tue lagi tinggi kalori.... makan jek nasi...tapi portion tue kurangkan.....

JuFRi... said...

miji..member aku pernah wat 3 bulan x makan nasi..boleh je turun banyak.ko try la..tapi dah x mkn nasi tu jgn la mkn yg same@lebih tinggi tahap kolestrol@kabohidrat nye.hee..peace.:)

Anonymous said...

Nnti sy balik SK...sy akan ajak awak beli nasik yek...

MR Bang Miji said...

@ugly:ok.thanxk for advice. slmt pose gak
@kakmah:x mkn kuey teow.tukar ngn bihun.:)
@jufri:ok encik juf. harap2x berjaya misiku nih.:)
@anonymous: eleh. aku takkan tergoda lar.p/s: uit ltk name lar lena wei

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers