Saturday, May 8, 2010

~bile hari ibu??~


eh korang tahu ke bila hari ibu???
mesti ada yang jawab 9 mei kan..
tapi kan sebenarnye tarikh hari ibu berubah2x setiap tahun
tidak semestinye 9 mei tau..

ok meh aku cite sket
apa yang aku tahu la kan,
tarikh hari ibu adalah hari ahad minggu ke2 bulan mei
dan pada tahun ini jatuh pada 9 mei.
faham??hehe

tapi kan apa yang kita buat hari ibu ni?
anak2x perlu lah ucapkan "selamat hari ibu" kat ibu masing2x.
disertakan dengan ucapan terima kasih untuk segalanya
korang tahu tak ibu2x merasa sedih bila tiada ucapan hari ibu dari anak masing2x?
kat tv, radio anak2x sampai kan ucapan hari ibu untuk ibu masing2x
sekurang kurangnya ibu2x merasakan dirinya dihargai.

so kepada semua yang bergelar anak
ucaplah selamat hari ibu kepada ibu masing
ikut lah dengan cara masing2x
telefon, sms, emel, kad ucapan dll.

aku akan hantar sms esok pagi.
nak ucap dalam telefon aku masih tiada keberanian

p/s: tengah tengok drama tv3 sempena hari ibu: > SERAPUH ARANG.

6 comments:

suamihanyisterizuki said...

sama r tgk tgh cite serapuh arang gak...

br je search td, hari ibu...sebabnya mcm konfius 9mei ker...hehehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam...
singgah sebentar,
nak juga bagi pendapat..ayu hanya tahu hari ibu minggu ke 2 dalam bulan mei..kalau nak tahu lebih panjang ttg negara lain yang sambut hari ibu mai klik sini

http://tiffinbiru.blogspot.com/2010/05/selamat-hari-ibu.html

eik..sms jer ker..balik lah kampung.....

meowwmania said...

setuju2

nak ucap Selamat Hari Ibu gak kat mak kitew!

;)

IdzaLia said...

♥ happy mother's day utk semua yg bergelar ibu.. ♥

MR Bang Miji said...

@suami: jom layan serapuh arang
@siti: sms jer lar.nk balik kampung jauh lar..huhu
@meow: :)
@idzali: :)

noor afzan said...

DULU SAYAPUN CONFUSE juga pasal tarikh hari ibu tapi last year ada dah yg explain.
mmg betulpun kan.

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers