Friday, May 14, 2010

~maruah seorang abang tercalar~

assalamualaikum dan good morning.
semoga kalian sihat belaka

saya masih lagi dalam keadaan malu nih.
sebab tu masih lagi menyorok nih.
harap2x perkaran semalam dilupakan.
masih lagi malu nih..huhuhu


maruah sape plak tercalar nih..hehehe..
cam ni cite die:

pada suatu hari........
kring2x..bunyih set
my mum .. tertera kt skrin hset

aku:  "hello"
my mum: " abang cik tahu dop lagi?".. rupenye adik aku yg darjah 1 yang call
aku: "tak tahu, ape die?"
my mum : "kat umah ada 4 kereta, keta ayah, abang long, kak ngah, dan satu lagi. cube teka ?"
aku: " kete abang din?"  sebab ada dengar ura2x die nak beli kete
my mum: " betol...."
.........pot pet pot pet pot pet pot pet.............tuuuuuuuuuuuuuuuuttt..

letak je don tu aku termenung.
adik aku da beli kete
perghhhh..panas beb
gua sebagai si abang masih duk tercari2x keje tetap
adik gua selamba da buat balik kete kt umah.

plan asalnya nak balik hujung bulan ni cuti wesak
bila fikir balik, x mo balik..
maluuuuuu..

agak tercalar kewibawaan aku sebagai sorang abang
walaupun tamat universiti dan mengenggam segulung ijazah
namun tewas kat adik yang tidak masuk universiti
beliau dah pun membeli kereta.
adus...

kenapa lah nasib malang menimpa diriku
aduhh...
wahai kerja2x yang bagus2x & gaji mahal2x come to me bebeh..
biar gaji juta2x sebulan
bole aku beli kapal selam terus huhu..

da lar jiran aku tu asyik perli aku ker
sebab aku selalu drive kete abang aku
katanye yang berbunyi begini :

" asyik bawak kete orang jer, yang ko bila nak dapatnya"..
perghhh...mendalam siot makcik tuh..
aku benci die..bluerkk.....

24 comments:

mamaaerish@eb said...

slm,
bole bg eb emel add x?
eb nk invite msk blog
tq

abbyal_bakri@yahoo.com

Fairuz Selamat said...

hahahaha..
kami memahami perasaan ini...

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Salam.

InsyaAllah ada rezeki kamu nanti. Jangan putus asa. Eh kos apa kamu?

meowwmania said...

don't give-up

caiyok2!

btw, xbek bungkus meoww camtu..cian dier :(

suamihanyisterizuki said...

bang miji, besh tuh beli kapal selam, duk kemamang lok..owoh kene molek ar...

silap2 buleh ambe numpang etek...

Azimah@Melati said...

ini yang boleh saya cakap....dari borak2 dengan kawan baik saya.... orang yang berkereta nie lagi miskin dari orang yang tak ada kereta....

orang ada kereta pening pala nak pk maintenance, minyak, bla bla bla segala bagai..

yang tak dak kereta nie.... pk duit tambang jek....

ada pros and cons....

ada la tue rezeki tue sabar jelerrrr....

Mario said...

lepas ni ko beli lori terus weh...ko menang...ekeke

Nurul Harun said...

nurul tak faham kenapa perlu malu. boleh terangkan? adakah sbb adik ada kereta dan miji tak ada? atau malu sbb tak ada kerja?

yusuf mujahidin ™ said...

salam

bro da kawen ke? hahaha

si[jari] telunjuk said...

"mesra alam" sungguh jiran kamu ye....ish2..lau aku pon, cam berat ati je nak balik lau jadi camtuh

noor afzan said...

rileks bro..
bar ugrad ke?
ala..bese la tuh..
saya dah setahun kerja baru beli kete..
tu pun hazab juga nak bayar bulan2..
=)

Anne Boleyn said...

alalala..syiannye..sabar je lah. belom de rezki lg tu.. all d best! :)

MR Bang Miji said...

@mama: da send da..
@fairuz: huwaaaa.. :(
@hami: amin.. kos computer engineering
@meow:tq. eh gmbr tu dr pakcik google.huhu
@suami:bole wat bisnes ni. ganti bas.hehe
@azimah: huhu.sejuk ati.
@mario: ok gak tuh.hehe
@nurul:die ade kete. sy xde.huhu
@yusuf:belom kawen lg lar
@sijari: tu lar pasal. makcik kepoh
@noor: 7 bulan da grad..huhu
@anne: huhu..time kasih

RaMa2UnGU said...

ala..rezeki masing0masing..tak cukup usaha lagi kot..

:)

insyaallah dipermudahkan rezeki tu..

husnazainal said...

bukan tak cukup usaha...rezeki belum ade lagi...sabar je..kite serupa..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sabor jer miji..

ada2,,,tapi belum tiba masanya..
berusaha sebaiknya...pasti berjaya,

beli jer keter buatan malaysia...murah n jimat

Sarol said...

comei siyal kuching tuh..huhu

Mis Erika said...

xpa..nnt beli kpl selam trus!huhuhu :)

JMR said...

sabar2..tak bermakna ko kalah skang nih..pasni mana tao rejeki lebih, leh angkut kete g besar...

jane said...

cissss hahahhahaha

ingt ke nak cter ko kna sntuh ngn mana2 gegirls

kah3x

Kyuubi_85 said...

sabar. rezeki manusia berbeza. :D

anyway, anda kena tag sini

http://kyuubi85.blogspot.com/2010/05/rehat-sambil-jawab-tag.html

kalau ada masa buatla ye :D

PaaNz said...

beginilah melayu...
penuh dengan perasaan suke memanaskan hati orang...

ko relax je bro,
perjalanan masih jauh,
xgune bli kete skg utk menunjuk2,
tuhan xsuke,
ada hikmah disebalik kejadian,
plan slow2,
dah stable baru plan nk buat ape,
kite xtahu ape akan jadi 5 tahun akn dtg,
sememangnye kite kene bersabar,
mesti ada jalan utk kite....

hans said...

hahahaha
gila brutal makcik tu
kalau ak
mesti aku rasa macam nak tembak mulut makcik tu dengan bazooka yg macam dalam film Kick Ass tu
ahaha

SwEetForEst said...

ishh..banyak kan bersaba keyh..maybe blom ade rezeki tuk awk tu..
keep smile keyh..

^___^

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers