Monday, March 8, 2010

~aduuuhh..~


aduhh..semalam mase pg jusco ternampak alat penimbang. setelah sekian lame tidak menimbang kan diri. terlintas plak nak timbang. cek duet syling 20 dalam poket xde. pastu mintak ngn orang sebelah.

naek atas penimbang kendian masukkan syiling 20 sen.menunggu dengan penuh debar sebab lame x exercise & makan plak hoyeh2x tak ingt dunia. jeng2x!!! 82kg!!!... astargfirullah....mengucap panjang aku.

banyak giler naek. aku memang x salahkan alat penimbang tu. memang x syak lagi penimbang tu betul. ini sume gara2x makan fast food. dinner makan dominos pizza large makan 2 orang. pastu lunch makan lucnh set kat mCD. no wonder lar mendadak berat naek.

so skunk ni kene kurangkan makan. bile berat da lepas 80kg ni merupekan satu level yang sangat merbahaya. kebarangkalian mempunyai penyakit yang melibatkan obesiti ni bahaya. so ape yang perlu di lakukan.

1st step kene berpose. smlm da decide nak pose arini. bngn je pagi da balun nasi goreng. x jadi nk pose. step tu x jalan so kene buat step baru.

yaitu kene kurangkan pengambilan makanan2x yang tidak sihat especially fast food. harap2x step tu berjaya la yerk.

2 comments:

Lajie said...

aku rase skrg ni tgh musim badan naek kot.. haha

MR Bang Miji said...

ko pom alami naseb cam aku ke?pttlar musim rupenye....hahaha

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers