Thursday, March 4, 2010

~kempen mari membaca~


selalu tergelak bile tengok iklan kempem membaca tuh. yang part dalam kete tuh. si bapak tanya mak nya anak2x buat ape. kat belakang tengah kusyuk membaca.

pastu lagi satu yang part mat rempit bawak motor ramai2x pastu singgah library. pastu bace buku.

kesan dari iklan tersebut lar ramai rakyat rajin membaca. tapi rajin membaca ade jugak masalah. dalam akhbar arini yang menyatakan kaki seorang pelajar perempuan tersepit di celah penutup longkang. puncanya adalah pelajar tersebut terlalu asyik membaca.

bile fikir2 balik cam kelakar pom ade. betapa kusyuknya smpai bole terpelosok kakinya masuk jeriji penutup longkang tuh. xpe lar dik. sahut kempem mari membaca punya pasal. haha..
link berita disini..

3 comments:

yariennisha said...

Wahh! Betapa dah lamanya saya tak tengok tv.. Taktau pun kewujudan iklan iklan tu..

Tapi memang mantap ah budak perempuan tu.. Khusyuk benor die membaca..
:-bd

ArONEmZ said...

ahahaha, cian budak itu :p

tapi kan kalau da start baca buku mmg xperasan keadaan sekeliling, so moral of the story, dont read book while walking :)

MR Bang Miji said...

@yariennisha: huhu...duk utm stndrd lar. tngk tb pom kat cafe time makan jer.tu pun tv blurrr..haha

@aronemz: wan. kojngn tiru aksi pelajar tu erk. blog walking is right. not read walking...haha

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers